10 veebruar 2007

Se ha equivocado de carretera

Käisin täna linnas. Kõigepealt USA viisa tarvis pilte tegemas (selgus, et fotopood oli Hansakeskusest vanasse kaubamajja kolinud ja pildid tulid koledad nagu tavaliselt) ja kuna ma juba seal olin, kolasin pisut ka kaubamajas. Ostsin oma läppari klaviatuurile eesti kleepsud, ID-kaardi lugeja ja Hispaania keele vestmiku. Siis sõitsin kontorisse, et viisa eest pangaülekanne teha ja see ühtlasi välja printida. Loodetavasti olen nüüd kolmapäevaseks viisaintervjuuks paberitega piisavalt varustatud.

Autot veel remonti ei viinud. Ta teeb mul vasakule pöörates ja ringi peal sõites kusagil parema tagumise ratta juures kõrr-kõrr-kõrr-kõrr. See hääl ei meeldi mulle sugugi. Aga hinnates objektiivselt oma pangakonto jääki ja teades, et enne ülejärgmist nädalat need numbrid seal kuidagi ei kasva, otsustasin määramata suurusega kulutuste tegemise pisut edasi lükata. Ja ülevaatus on mul ka tegemata (seda palun mitte lugeda). Mis tähendab, et Tallinnasse tuleb seekord bussiga sõita. Iseenesest ratsionaalne, aga samas ebamugav.

Tagasi koju jõudnud, leidsin postkastist kaks (!!!) valijakaarti. Mul oligi juba meelest läinud, et Madli on vahepeal kaheksateist täis saanud. Nojah, selle valimisest osavõtmisega reaalses elus on tal siiski suht keeruline. Uudishimuliku inimesena külastasin valijakaardil viidatud veebilehte www.vvk.ee, et uurida, kuidas selle väljamaal hääletamisega on. Midagi ei olnud, ainult link Välisministeeriumi kodulehele. Seal tõepoolest juba midagi leidus. Et siis kõigepealt variant A ehk elektroonne hääletus ID-kaardi abil. See jääb ära, sest Madlil pole Eesti ID-kaarti. Hong Kongi omaga pole aga Eesti valimistel arvatavasti miskit teha. Siis oli veel variant B ehk tavapärane hääletamine lähimas Eesti esinduses. Hmm ..... päris intrigeeriv võimalus. Et siis HK'le lähim esindus asub Pekingis:


Pekingisse on võimalik sõita rongi või lennukiga ja sinna pääsemiseks on vajalik Hiina viisa. Nojah, ma arvan et see ei tule eriti tõsiselt kaalumisele. Mõned riigid on paraku pisut suuremad kui Eesti ja alati ei ole nii, et istud hommikul provintsis rongile ja kahe tunni pärast oled pealinnas valmiskasti juures. Sama asja üritasin jaanuaris selgitada ka KMA ametnikele, kes arvasid rõõmsalt, et Madli uue passi võiks ju saata lähimasse välisesindusse (see on nagu võlusõna, lähim - no üle tänava tädi Malle juures näiteks).
Ja üks variant oli veel - hääletus posti teel kirjaliku etteteatamisega. Paraku oli viimnepäev etteteatamiseks 2.veebruar, mis vähemasti sel aastal on juba möödanik. Madli, ma loodan, et sa väga löödud ei ole, et su esimesed valimised neli aastat edasi lükkuvad! Ja keskerakond ärgu ka kurvastagu, nemad seda häält nagunii ei oleks saanud.

Ahjaa, postituse pealkiri pärineb Hispaania keele vestmikust, lk 95.
Muchas gracias.

2 kommentaari:

Madli ütles ...

Kahju küll! Aga õige kah - ma pole ju absoluutselt kursis sellega, mida erakonnad valimiste tarvis teinud on - äkki isegi miskit head? Njah. Millal valimised täpselt on?

Koristasin täna oma toa ära! Ilus on olla!

GONG XI FA CAI! (head uut aastat)

Marika ütles ...

Valimised on neljandal märtsil. Aga erakondadega on nagu tavaliselt - lubavad kõike, palju, kohe ja teevad seda äärmiselt pealetükkivalt. (Teisisõnu, lubage meid oma rahakoti kallale, küllap me siis järgmise nelja aasta jooksul selle abil endale mõnusa äraolemise garanteerime.) Ja mis kõige kurvem, armsa emakeele igapäevane kasutamine muutub tänu valimiskampaaniale järjest keerulisemaks. Igatahes selline väljend nagu TEHTUD! on juba omandanud täiega negatiivse tähenduse (ettevaatust kasutamisel, kuna autorid on Savisaar ja co).
Aga ma sain täna USA viisa kätte!

Jumalat ei olnud täna kodus

Kuidas see nüüd oligi - kui inimene peab plaane, siis jumal naerab. Mina joonistasin endale selle nädalavahetuse MTB-matkaks enda arust täit...