17 november 2006

Tõestisündinud päkapikulugu


See kõik juhtus veel siis, kui Madli oli väike ja personaalne päkapikk käis talle jõuluajal sussi sisse maiustusi toomas. Ühesõnaga, päris ammu.

Madli päkapikk oli selline heatahtlik, ainus tõsisem hoiatus, mis mulle meenub, on see, et kui tüdruk ei peaks õhtul õigel ajal magama minema, pidi päkapikk talle maiustuste asemel hommikuse võileiva sussi sisse tooma. See ei olnud loomulikult kuigi hea mõte, sest sedaviisi oleks suss võiga kokku saanud. Ja pealegi sai võileiba hommikul ka ilma päkapiku abita.

Madli kirjutas päkapikule usinasti sellest, mida ta järgmisel hommikul sussi sisse ootab. Vahel tõigi päkapikk täpselt soovitu, mõnikord aga midagi sootuks muud. Ehk oli temalgi vahel majanduskriis, jalad märjad või teed umbe tuisanud ja libedad. Ühesõnaga, päkapiku toimetamistesse suhtuti meie kodus väga mõistvalt.

Ühel ilusal päeval tekkis aga selline küsimus:
"Emps, miks päkapikk sulle kunagi midagi ei too?"
"Mul on liiga suured soovid, päkapikud ei saa neid täita." (Minu meelest oli see päris leidlik vastus)
"Missugused on suured soovid?"
"Tahaksin endale autot saada. Päkapikk ei saa ju seda tuua! Pealegi ei mahuks see aknalauale ära."
Rohkem mulle küsimusi ei esitatud ja sellega lugesin asja lahendatuks.

Järgmisel hommikul leidsin sussi seest järgmise sõnumi:
"Kallis päkapikk! Palun too empsile auto! Auto jäta akna alla, autovõtmed pane aknalaua peale."

1 kommentaar:

Madli ütles ...

Selle peale ma vist ei mõelnud, et päkapikk on liiga väike, et normaalsuuruses autot juhtida. Äkki tõigi ta sulle auto, aga see uppus oma miniatuursuses lihtsalt aknaalusesse hange ja jäigi sinna. :)

Jumalat ei olnud täna kodus

Kuidas see nüüd oligi - kui inimene peab plaane, siis jumal naerab. Mina joonistasin endale selle nädalavahetuse MTB-matkaks enda arust täit...